Skip to the content

Utbildningen har innehållit en mycket bra, relevant, aktuell och hög standard. Grundar sig i forskningen/vetenskapen och där tycker jag också att man sätter agendan från början genom att inleda med källkritik och kostforskning.

Johanna Nilsson - Lic Kostrådgivare och Lic. Personlig Tränare

Du lär dig grunderna samt får även fördjupade kunskaper om kost och kostrådgivning. Det är tydligt att Kristina har lång erfarenhet, mycket kunskap och brinner för det hon vill lära ut.

Paulina Rather - Lic. Kostrådgivare

Kristina visar vilken duktig näringsfysiolog hon är och vilket intresse hon har för näringslära. Vill verkligen att vi alla ska förstå och få intresset för näringslära. Vilken kunskap och energi hon ger. En proffsig tuff intressant och rolig utbildning! Gå den!

Mari Voldén - Lic. Kostrådgivare

LIC. KOSTRÅDGIVARE

YRKESUTBILDNING

Marknadens mest uppdaterade utbildning till Lic. Kostrådgivare tillsammans med Näringsfysiolg och författare Kristina Andersson ger dig de bästa förutsättningarna att arbeta med kost och näringslära.

för dig som vill

arbeta med kost!

Ta steget och gå en licensierad yrkesutbildning.

Fördjupa din kunskap inom kost och näringslära.

Lär dig ta emot och coacha människor genom näringsrekommendationer. 

Steg 2 - Lic. Kostrådgivare - Digitalt lärarledd undervisning

För att kunna titulera dig och jobba som Lic. Kostrådgivare krävs djupare kunskap om hur du individanpassar, bygger kostupplägg och inte minst hur du kommunicerar, ger råd och coachar personer kring kost och kostvanor. I det här påbyggnadssteget (Steg 1 - Grunderna i Kost & Näringslära krävs först) lägger vi stor vikt i just de här delarna där målet är att du ska känna dig säker på att använda din kunskap för att hjälpa andra. Parallellt med hela utbildningen arbetar du med ett verkligt case.

Omfattning
Totalt 7 lärarledda dagar (09.00 - 16.00)
Dagar lärarleds via Zoom
Allt spelas in så att du har tillgång till dem i efterhand
Arbete med hemuppgifter mellan tillfällena motsvarande 10-15 h per tillfälle

HÖSTSTARTEN - FULLBOKAD!
(27-28 oktober - 17-19 november - 8-9 december)

2024 datum är släppta!

(15-16 mars - 12-14 april 3-4 maj) 

Säkra din plats i tid!

Kom ihåg att Steg 1: Grunderna i Kost & Näringslära ska vara helt genomförd innan första dagen på Steg 2: Lic. Kostrådgivare.

Spana in filmen nedanför och se hur våra onlineutbildningar sticker ut i både pedagogik och produktion.

Lic. Kostrådgivare - Paket

För dig som känner dig redo att utbilda dig till Lic. Kostrådgivare så är det här paketet för dig!

Du startar med Steg 1 Grunderna i Kost och Näringslära för att sedan fortsätta med Steg 2 - Påbyggnad till Lic. Kostrådgivare.

Spara 2000 kr och starta när du vill!
Höststarten är fullbokad! Datum för vintern 2024 kommer inom kort!

1 termin

 • Steg 1 & Steg 2
 • Mest populär bland våra elever
 • Nästa start: 27 oktober

17995 SEK

Grunderna i Kost och Näringslära

Lär dig grunderna i kost och näringslära genom pedagogiska och inspirerande föreläsningar av och med näringsfysiolog Kristina Andersson. Utbildningen är helt digital och on demand, vilket innebär att du kan gå den i din egen takt och repetera hur mycket du vill och behöver. Efter genomgången utbildning och avklarad examination får du ett utbildningscertifikat som intygar dina kunskaper.

Rek tid: 1-2 veckor

 • (på deltid)
 • 19 Kapitel
 • 186 filmer
 • On demand
 • Undertexter på alla filmer!

7995 SEK

Steg 2 - Påbyggnad till Lic. Kostrådgivare

Du som gått Grunderna i Kost och Näringslära har nu möjlighet att komplettera med Steg 2 för att göra klart din utbildning som Lic. Kostrådgivare!
Höststarten är fullbokad! Datum för vintern 2024 kommer inom kort!

 • Bli Lic. Kostrådgivare!
 • Yrkesutbildning
 • Nästa start: 27 oktober

11995 SEK

Onlineföreläsning - Hälsosamma kostvanor

Maten är fantastisk. Genom vårt val av mat kan vi påverka vår kropp och dess funktion på det mest fascinerande sätt. Att bry sig om vad man äter handlar inte bara om att vara smal eller tjock utan kan vara skillnaden mellan frisk - sjuk, stark - svag, pigg- trött, glad - deppig. Kunskapen om detta är idag väl spridd men tyvärr är myter och missförstånd lika utbrett. Under denna förinspelade specialdesignade föreläsning går vi igenom vad hälsosamma kostvanor egentligen är. Vi reder ut vilka insatser som är viktigast när vi sätter hälsan i fokus. Om socker verkligen är ett gift? Om tillsatser behöver undvikas till varje pris? Vem som egentligen har nytta av lite mer protein i sin kost och en rad andra dagsaktuella ämnen.

Kunskap är viktigt men ska den göra någon nytta för din hälsa krävs handling! Så hur skapar man då hälsosamma kostvanor som faktiskt håller i längden?

60 min

 • NÄR? När du vill!
 • VAR/HUR? Där du vill!
 • Levande onlineföreläsning
 • Tillgång 1 månad

199 SEK