Skip to the content

Utbildningen har innehållit en mycket bra, relevant, aktuell och hög standard. Grundar sig i forskningen/vetenskapen och där tycker jag också att man sätter agendan från början genom att inleda med källkritik och kostforskning.

Sofia Annemalm - Lic Kostrådgivare och sjuksköterska

On demand-formatet ger stor flexibilitet och det är lätt att gå tillbaka och repetera. Kursinnehållet är pedagogiskt och tydligt och Kristina är en fantastisk föreläsare som blandar teori med praktiska exempel.

Anna Nagenius - Lic. Kostrådgivare

Utbildningen gav en fördjupad kunskap som gjort att jag idag kunnat utveckla mig och min verksamhet. Mitt mål var att jag skulle få så mycket kunskap att jag själv skulle bli trygg i att kunna föreläsa och det gör jag idag.

Sofie Kindberg - Lic. PT och Lic. Kostrådgivare

Grundläggande kost och näringslära

onlineutbildning

Är du nyfiken på hur mat, näring, kropp och hälsa samspelar? Välkommen till vår onlineutbildning som tar dig med på en grundläggande resa genom kost- och näringslära.

Lär dig rätt från start!

För dig som

Vill förstå sambanden mellan kost och din hälsa.

Söker en pålitlig grund för att navigera bland alla kostråd och myter.

Jobbar inom tränings- eller hälsosektorn och vill fördjupa dina kunskaper.

Våra elever har ordet

Josefin Lindgren

"Jag är supernöjd med denna utbildning! Lärorik, intressant och utmanande. Jag rekommenderar varmt andra med samma brinnande intresse för kost och livsstil att gå utbildningen!"

Nu är det dags att sätta igång!
Du vet väl om att du får prova på utbildningen gratis när du skapar konto hos oss?

Ett steg i taget!

Steg 1 - Grunderna i Kost & Näringslära - on demand.

Vi börjar från grunden och reder ut saker ​som ofta ligger bakom vanliga tankevurpor, missförstånd och myter, samt lägger den grund du behöver för att kunna förhålla dig till nya råd och rön som florerar.

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om kost, kanske redan jobbar i tränings-/hälsobranschen och vill fördjupa dig eller behöver uppdatera och repetera dina kunskaper.

Omfattning
Utbildning sker on demand
Snittid för våra elever är 2 veckor
Avklarade instuderingsfrågor och godkänd examination ger utbildningscertifikat

"Skapa en stark grund inom kost och näringslära med vår utbildning. Uppgradera din kunskap och utbilda dig själv för att göra kloka och hälsosamma val i din livsstil. Starta din utbildningsresa nu och investera i din framtid!"

Näringsfysiolog Kristina Andersson - Improve Nutrition

Utbildare

KRISTINA ANDERSSON

Utbildningen är framtagen av näringsfysiologen Kristina Andersson som har mer än 15 års erfarenhet av att utbilda PT´s och kostrådgivare via bland annat The Academy där hon även varit områdesansvarig för kosten. Hon har även lång erfarenhet av att jobba med kost i olika perspektiv – allt ifrån viktreglering till diabetes och idrottsnutrition. Hon syns regelbundet i media i allt från biggest loser till barnprogram från UR. 

Grunderna i Kost och Näringslära

Lär dig grunderna i kost och näringslära genom pedagogiska och inspirerande föreläsningar av och med näringsfysiolog Kristina Andersson. Utbildningen är helt digital och on demand, vilket innebär att du kan gå den i din egen takt och repetera hur mycket du vill och behöver. Efter genomgången utbildning och avklarad examination får du ett utbildningscertifikat som intygar dina kunskaper.

Rek tid: 1-2 veckor

 • (på deltid)
 • 19 Kapitel
 • 186 filmer
 • On demand
 • Undertexter på alla filmer!

7995 SEK

Steg 2 - Påbyggnad till Lic. Kostrådgivare

Du som gått Grunderna i Kost och Näringslära har nu möjlighet att komplettera med Steg 2 för att göra klart din utbildning som Lic. Kostrådgivare!
Höststarten är fullbokad! Datum för vintern 2024 kommer inom kort!

 • Bli Lic. Kostrådgivare!
 • Yrkesutbildning
 • Nästa start: 27 oktober

11995 SEK

Lic. Kostrådgivare - Paket

För dig som känner dig redo att utbilda dig till Lic. Kostrådgivare så är det här paketet för dig!

Du startar med Steg 1 Grunderna i Kost och Näringslära för att sedan fortsätta med Steg 2 - Påbyggnad till Lic. Kostrådgivare.

Spara 2000 kr och starta när du vill!
Höststarten är fullbokad! Datum för vintern 2024 kommer inom kort!

1 termin

 • Steg 1 & Steg 2
 • Mest populär bland våra elever
 • Nästa start: 27 oktober

17995 SEK

Onlineföreläsning - Hälsosamma kostvanor

Maten är fantastisk. Genom vårt val av mat kan vi påverka vår kropp och dess funktion på det mest fascinerande sätt. Att bry sig om vad man äter handlar inte bara om att vara smal eller tjock utan kan vara skillnaden mellan frisk - sjuk, stark - svag, pigg- trött, glad - deppig. Kunskapen om detta är idag väl spridd men tyvärr är myter och missförstånd lika utbrett. Under denna förinspelade specialdesignade föreläsning går vi igenom vad hälsosamma kostvanor egentligen är. Vi reder ut vilka insatser som är viktigast när vi sätter hälsan i fokus. Om socker verkligen är ett gift? Om tillsatser behöver undvikas till varje pris? Vem som egentligen har nytta av lite mer protein i sin kost och en rad andra dagsaktuella ämnen.

Kunskap är viktigt men ska den göra någon nytta för din hälsa krävs handling! Så hur skapar man då hälsosamma kostvanor som faktiskt håller i längden?

60 min

 • NÄR? När du vill!
 • VAR/HUR? Där du vill!
 • Levande onlineföreläsning
 • Tillgång 1 månad

199 SEK

Grunderna i Kost och Näringslära

Utbildningen är helt digital och du kan starta när du vill och ta den i den takt du vill. 

Pris: 7995 kr ink moms

Lic. Kostrådgivare

Utbildningen består av två steg. Först går du onlineutbildningen Grunderna i Kost & Näringslära. Sedan fortsätter du med det andra steget som består av digitalt lärarledd undervisning av Näringsfysiolog Kristina Andersson.

Paketpris: 17 995 kr ink. moms

Hur köper jag utbildningen?

Innan du har möjlighet att köpa någon av våra utbildningar behöver du skapa ett konto hos oss. Väl inloggad hittar du ännu mer information om våra olika utbildningar samt kan även testa på hur det är att studera hos oss.

Skapa konto här!

Kan man delbetala?

Ja, vi erbjuder delbetalning via Klarna. Samt betalning via kreditkort och faktura, även det i samarbete med Klarna.