Skip to the content

Grundläggande kost och näringslära!

onlineutbildning

Vill du lära dig, och förstå, hur kost, näringslära, kropp och hälsa hänger ihop?
Då är det här utbildningen för dig. 

Vi kallar det för Steg 1. Vi börjar från grunden och reder ut saker som ofta ligger bakom vanliga tankevurpor, missförstånd och myter samt lägger en bra grund för att kunna förhålla sig till nya råd och rön som florerar. 

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om kost, kanske redan jobbar inom tränings-/hälsoområdet och vill fördjupa dig eller behöver uppdatera och repetera dina kunskaper.

Äntligen lanserad!

Lic. Kostrådgivare

Vill du hjälpa andra ska du bygga på med Steg 2.
Här fördjupar vi kunskapen och bygger på med allt du behöver för att kunna hjälpa andra och för att kunna titulera dig Lic. Kostrådgivare.

Utbildningen sker digitalt, live och lägger vi stor vikt vid rådgivning, coachning samt att skapa kostupplägg anpassade efter specifika klienter. 

För all information och prova gratis - skapa ett konto nu!
Nästa start - 11 Mars!

Ett steg i taget!

Steg 1 - Grunderna i Kost & Näringslära - on demand.

Vi börjar från grunden och reder ut saker ​som ofta ligger bakom vanliga tankevurpor, missförstånd och myter, samt lägger den grund du behöver för att kunna förhålla dig till nya råd och rön som florerar.

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om kost, kanske redan jobbar i tränings-/hälsobranschen och vill fördjupa dig eller behöver uppdatera och repetera dina kunskaper.

Omfattning
Utbildning sker on demand
Snittid för våra elever är 2 veckor
Avklarade instuderingsfrågor och godkänd examination ger utbildningscertifikat

Steg 2 - Lic. Kostrådgivare - lärarlett.

För att kunna titulera dig och jobba som Lic. Kostrådgivare krävs djupare kunskap om hur du individanpassar, bygger kostupplägg och inte minst hur du kommunicerar, ger råd och coachar personer kring kost och kostvanor. I det här påbyggnadssteget (Steg 1 - Grunderna i Kost & Näringslära krävs först) lägger vi stor vikt i just de här delarna där målet är att du ska känna dig säker på att använda din kunskap för att hjälpa andra. Parallellt med hela utbildningen arbetar du med ett verkligt case.

Omfattning
3 tillfällen á 2 dagar (09.00 - 16.00)
Dagar lärarleds via Zoom
Allt spelas in så att du har tillgång till dem i efterhand
Arbete med hemuppgifter mellan tillfällena motsvarande 10-15 h per tillfälle

Nästa utbildning
Start: 11-12 Mars - 25-26 Mars - 8-9 April

Spana in filmen nedanför och se hur våra onlineutbildningar sticker i både pedagogik och produktion.

Steg 1 är för dig som vill lära dig mer om kost och näringslära. Du som även vill jobba med kost fortsätter med Steg 2. Vi utgår från fakta och evidens, en bättre och mer uppdaterad utbildning kan du inte hitta!

Improve Educations | Improve Nutrition

Utbildare

KRISTINA ANDERSSON

Utbildningen är framtagen av näringsfysiologen Kristina Andersson som har mer än 15 års erfarenhet av att utbilda PT´s och kostrådgivare via bland annat The Academy där hon även varit områdesansvarig för kosten. Hon har även lång erfarenhet av att jobba med kost i olika perspektiv – allt ifrån viktreglering till diabetes och idrottsnutrition. Hon syns regelbundet i media i allt från biggest loser till barnprogram från UR. 

INNEHÅLL Steg 1

I 19 kapitel och hela 186 unika instuderingsfilmer får du lära dig allt det grundläggande du behöver när det kommer till kost och näringslära. Vi går igenom ämnen som; kolhydrater, fett, protein, vitaminer, mineraler, antioxidanter, hur man räknar på energibehovet, hur vi tar upp maten via magtarmkanalen, vad som händer mellan jord och bord, innehållsförteckningar, tillsatser, viktreglering, aptitreglering, kost och träning och mycket annat.

Tack vare att utbildningen är on-demand studerar du helt i din egen takt och kan repetera hur mycket du vill.

SE FILM

GRATIS SMAKPROV!

Självklart ska du få prova innan du bestämmer dig!

Vi har satt ihop en ”prova-på-utbildning” som är helt gratis och där du får testa på hur det är att studera hos oss.

FAQ

Grunderna i Kost och Näringslära

Utbildningen är helt digital och du kan starta när du vill och ta den i den takt du vill. 

Pris: 7995 kr ink moms

Lic. Kostrådgivare

Utbildningen består av två steg. Först går du onlineutbildningen Grunderna i Kost & Näringslära. Sedan fortsätter du med det andra steget som består av digitalt lärarledd undervisning av Näringsfysiolog Kristina Andersson.

Paketpris: 17 995 kr ink. moms

Hur köper jag utbildningen?

Innan du har möjlighet att köpa någon av våra utbildningar behöver du skapa ett konto hos oss. Väl inloggad hittar du ännu mer information om våra olika utbildningar samt kan även testa på hur det är att studera hos oss.

Skapa konto här!

Kan man delbetala?

Ja, vi erbjuder delbetalning via Klarna. Samt betalning via kreditkort och faktura, även det i samarbete med Klarna.

Skapa ett gratis konto för att testa!

Skapa ett kostnadsfritt konto för att prova på utbildningen och se hur allt fungerar.