Skip to the content

Starkare längre: Den nya inställningen hos medlemmar 2023


Denna artikel är översatt från vår samarbetspartner Les Mills Nordic. Ni kan läsa den engelska versionen här.

Ny forskning tyder på att människor som tränar idag lägger större vikt vid långsiktig hälsa och mindre fokus på yttre kortsiktiga mål som viktminskning. Vad kan vi dra för nytta av denna insikt för att utveckla hälsosamma relationer med träning? Vi tittar på 4 centrala insikter.

 

Om 2022 var året då man tränade för att förbättra mental välbefinnande, kommer 2023 att innebära att individer lägger ännu mer fokus på välbefinnande genom att betona de livsförlängande fördelarna med träning.

Enligt ny forskning från Mindbody, som frågade 17,000 amerikaner om deras träningsmål och inställning för 2023, lär vi oss följande:

  • Varför trenden kring välbefinnande är här för att stanna
  • Hur träningsanläggningar kan främja livslånga vanor bland medlemmar
  • Hur man blir intressant för nya generationen
  • Sätt att engagera medlemmar med mindre intresse
  • Hur man skapar plats för hybrid arbete på anläggningar

 

1. Må bra och lev längre

 

Med träning nu etablerad som en pelare i verktygslådan för mental hälsa – säger nästan 40% av de som svarat på undersökningen att de tränar för att hantera stress – konsumenter lägger nu större fokus på att bli "starkare längre". En tredjedel sa att de tränar för att kunna leva länge och hålla sig friska. Detta visar att de tänker långsiktigt när det gäller träning. Detta är annorlunda från de vanliga anledningarna till att träna, som oftast handlade om att gå ner i vikt eller se bra ut.

Förändringen från att motiveras av yttre faktorer till inre känslor och mål ger träningsanläggningarna chansen att dra fördel av det som experter kallar för "Automaticity", det vill säga att göra träningen till en vana.

"Det finns många taktiker träningsanläggningar kan använda för att hjälpa människor börja träna mer regelbundet.”

Bryce Hastings, Les Mills forskningschef
2. Gen Z älskar gemenskap


Rapporten visade att de sociala fördelarna med att träna på en anläggning uppskattas allt mer. 65% av de som svarade tycker att träning är viktigare för deras välbefinnande än andra fritidsaktiviteter som att gå på spa eller skönhetsbehandlingar. Detta pekar på de djupare personliga relationer och den starka gemenskap som gymmet ger.

Gen Z och Millennials utgör nu en stor del av medlemmarna på olika träningsanläggningar runt om i världen, det är viktigt att driva deras efterfrågan för personliga, gemenskapsdrivna möten med andra människor. Ni kan läsa mer om varför här.

     

 

3. Tänk om medlemsresan


Bland dem som vill ha kontakt på gymmet finns det en grupp som behöver lite extra hänsyn. Kvinnor känner oftare än män att de är nervösa för att gå till gymmet, och hälften av kvinnorna som svarade kände att de måste vara i bättre form innan de blir medlem i ett gym.

Det kan vara så att dessa kvinnor är de som ännu inte har gått tillbaka till gymmet efter pandemin, eller så har de aldrig varit på ett gym tidigare. "Omnifitness" är ett nytt sätt att hjälpa dem. Nu går 35% av amerikanerna regelbundet på träningspass som de först hittade på nätet, så att börja på ett gym handlar inte bara om att fysiskt gå dit - med digitala träningsprogram kan de som är nervösa börja träna hemma för att lära känna övningarna innan de provar dem på gymmet.

Detta visade sig tydligt på ett stort tränings arrangemang i London i oktober 2022, där över 5 000 personer deltog. Före pandemin bestod deltagarna mest av träningsinstruktörer och gymmedlemmar, men på detta evenemang var det många som kom från en online-träningsplattform och deltog i en live-träningsaktivitet för första gången.


4. Bli det 'andra utrymmet'


I en tid då fler jobbar hemifrån blir folk mer medvetna om hur de spenderar tid borta från skärmar. Undersökningen från Mindbody visade att folk är dubbelt så benägna att prova ett nytt träningspass den dagen de jobbar hemifrån.

När distansarbete blir allt vanligare har träningsanläggningar en perfekt position för att möta det ökade behovet av träning som även ger social kontakt. För att nå och behålla medlemmar som vill träna under hela livet måste anläggningarna erbjuda en upplevelse som folk vill uppleva om och om igen. För de anläggningar som har plats finns det en stor chans att bli en “hybridplats” för medlemmar som jobbar hemma men vill passa på att träna.

Att möta medlemmarnas önskan att hålla sig i form 2023 ger anläggningarna en chans att behålla fler medlemmar genom att spela en större roll i deras liv.

Läs mer om vår samarbetspartner Les Mills Nordic här.

About the author

Improve Educations

Improve Educations

Improve Educations är utbildningsbolaget som samlat det bästa från den svenska träningsbranschen. Med erfarenheter från gymkedjor, utbildningsbolag och utrustningsleverantörer har bolaget kunna ta fram moderna och innovativa utbildningar inom träning och hälsa. Utbildningarna är helt onlinebaserade och bygger på forskning och evidens.