Skip to the content

The Academy - for personal training är ditt självklara val när det kommer till PT-utbildningar sedan 1999. Tillsammans med vår systerskola AFPT (i Norge) är vi Europas största utbildningskoncern för PT’s, och kan genom detta samarbete storsatsa på såväl service som utveckling, så att dina studier håller absolut toppklass från bokning till licens. Vi erbjuder inte bara flexibla utbildningsupplägg grundade på den senaste vetenskapen inom pedagogik, utan har många av Sveriges största profiler inom träning/kost/hälsa i vårt lärarteam, redo att stötta dig till en lång och framgångsrik PT-karriär. Tveka inte på att boka in en kostnadsfri studivägledning genom att skriva till oss i chatten på www.theacademy.se, så hjälper vi dig att hitta ett optimalt upplägg för dina förutsättningar! 

Grundades år:
1999

Orter ni finns på:
Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Karlstad 

Möjlighet till delbetalning:
Ja! Vi erbjuder både regelrätta delbetalningar via Human Finans (räntefritt upp till 24 mån, med ränta upp till 6 år) som kortare delbetalningar (upp till 4 mån på PT PRO och utan kreditupplysning) direkt till skolan. 

Någon speciell inriktning för verksamheten:
För oss är det oerhört viktigt att din upplevelse av en utbildning på The Academy är att den är lätt att ta till dig (oavsett förkunskaper), att du får exceptionell service (oavsett dag och tid) och att varenda utbildning du går hos oss är en upplevelse utöver det vanliga! 

Övriga utbildningar i verksamheten:
Kostrådgivare, Medicinsk Tränare, Hälsokonsult, Löpcoach osv!

Head of development

Jonathan Fagerlund

"För oss är det oerhört viktigt att din upplevelse av en utbildning på The Academy är att den är lätt att ta till dig, oavsett förkunskaper, att du får exceptionell service, oavsett dag och tid, och att varenda utbildning du går hos oss är en upplevelse utöver det vanliga!"

Berätta om dig själv - Vem är Jonathan Fagerlund och vad gör du på The Academy?

Min pappa jobbade en period som gympalärare och har därför alltid varit extremt intresserad av träning och hälsa, vilket gjorde att jag började haka på honom till gymmet i tidiga tonåren. Några år senare började jag jobba som gruppträningsinstruktör, vilket snabbt fick mig hooked på träningsbranschen och ledde till en PT-utbildning på The Academy. Efter detta jobbade jag som PT på Grand Hotel i Stockholm, jag reste runt i världen tillsammans med en “heltidsklient” (jag styrde upp kost och träning i alla länder vi åkte till) och som tränare på Barry’s Bootcamp. För fem år sedan var jag sugen på en ny utmaning och hamnade då i utbildningsbranschen - där jag upptäckte att utbildningar inom träning, kost och hälsa är galet roligt, och när jag sen blev erbjuden jobb som “Head of Education & Development" på The Academy blev cirkeln sluten. Jag ansvarar därmed för våra utbildningar (utvecklingsarbeten, nyskapande, lärarteam etc) och alla möjliga typer av utvecklingsprojekt.

 

Vilka råd skulle du ge till någon som överväger att bli en personlig tränare idag?

Jag skulle verkligen säga till personen att läsa, läsa och läsa om utbildningar. När jag skulle välja utbildning var det relativt lätt då det bara fanns en typ av PT-utbildning (oavsett skola var det ungefär samma innehåll, pris, upplägg och licenser), idag är frågan betydligt mer komplicerad, då det finns utbildningar som inte ger någon objektiv certifiering, andra som enbart ger EuropeActive-ackreditering och en tredje kategori som ger såväl EuropeActive och FRISK-licens. Om man tycker att det är svårt att hitta bra info erbjuder vi även gratis studievägledning (som går att boka via chatten på www.theacademy.se) och webinar (https://theacademy.se/informationsmote). 

 

Vilka ämnen eller moduler anser du vara mest kritiska i en PT-utbildning och varför?

Det är egentligen två saker jag tycker är absolut viktigast: 

Dels den praktiska träningen, alltså den del som sker på gym-golvet och gör att man lär sig hantverket. Det går att göra otroligt mycket online, och för en person som vill lära sig mer om träning för egen del eller för att “doppa tån i vattnet” så kan en online-utbildning vara perfekt, men vill man satsa på PT-yrket kommer det vara oslagbart att stå tillsammans med en lärare som inte bara kan fånga upp varenda liten detalj, utan även anpassa undervisningen till det sätt som gör att du förstår ordentligt. Detta är bakgrunden till att vi lagt över teoretiska studier till online-undervisning, för att på så vis kunna nyttja varenda timma tillsammans med lärarteamet på just hantverket. 

Utöver det är det tveklöst sälj/marknadsföring! Världen ser annorlunda ut idag på många vis, men att PT’s överlag behöver bli bättre på att sälja sina tjänster är en sak som jag hört PT-ansvariga säga sedan jag började som PT, och dom säger det än. I den senaste uppdateringen av PT PRO femdubblade vi tiden på blocket som innehåller:

Sälj - Kommunikation - Beteendeförändring - Marknadsföring

För att inte bara hinna förklara hur viktigt det är, utan se till att varenda PT som examineras hos oss har riktigt bra förutsättningar när de sen ska ut i arbetslivet! 

 

Vad är de vanligaste utmaningarna som dina studenter stöter på under PT-utbildningen och hur hjälper du dem att övervinna dem?

Det är många som upplever att det är klurigt med framför allt anatomi-studierna, och jag minns själv hur lång tid det tog att nöta in alla latinska namn, fästen, ursprung och funktioner - men jag är galet tacksam över är att ha den kunskapen med mig i grunden. Detta var en av de punkter jag hade i bakhuvudet när jag påbörjade mitt första uppdrag på skolan, nämligen att bygga om PT-utbildningen från grunden. Jag har själv gått en del kurser online, där majoriteten av dom känns som tidigare fysiska kurser som man tryckt in i ett onlineformat, vilket kan fungera - men nyttjar exakt 0% av alla de fördelar som finns med online-studier. 

Därför började jag med att både koppla in en pedagog som att gå en pedagogik-utbildning innan vi ens påbörjade utvecklingsarbetet. Därefter gjorde vi ett ordentligt arbete för att kartlägga vilka funktioner som fungerar bäst online, vilken typ av uppgifter, vilken layout, vilka verktyg/hjälpmedel som tillför någonting osv! Med det som grund flyttade vi sen in de olika komponenterna i utbildningen, och byggde på så vis utbildningen nerifrån och upp - snarare än tvärt om. Med tanke på att det var ganska mycket “otrampad mark” kan jag erkänna att jag var lite lagom nervös när vi kickade igång utbildningen, men efter otaliga samtal med elever som älskar upplägget känns det som om vi träffat mitt i prick, vilket är fantastiskt roligt! För att svara på frågan så handlar pedagogik till oerhört stor del om att variera inlärningen snarare än att bara nöta samma text om och om igen. För anatomidelarna specifikt gjorde vi därför inte bara en blandning av video, text, 3D-modeller och ljudboksformat, utan tog även fram en särskild kortlek som ingår i utbildningen för att även få in en fysisk dimension i utbildningen.

Kommande starter hos The Academy och information hittar du här

25 Nov 2023 Lic. PT Pro Malmö
26 Jan 2024 Lic. PT Pro Stockholm
2 Feb 2024 Lic. PT Pro Göteborg
3 Maj 2024 Lic. PT Pro Malmö
17 Jun 2024 Lic. PT Pro - Intensiv (mån-fre) Stockholm
23 Aug 2024 Lic. PT Pro Stockholm
13 Sep 2024 Lic. PT Pro Umeå
18 Okt 2024 Lic. PT Pro Malmö
1 Nov 2024 Lic. PT Pro Göteborg

About the author

Improve Educations

Improve Educations

Improve Educations är utbildningsbolaget som samlat det bästa från den svenska träningsbranschen. Med erfarenheter från gymkedjor, utbildningsbolag och utrustningsleverantörer har bolaget kunna ta fram moderna och innovativa utbildningar inom träning och hälsa. Utbildningarna är helt onlinebaserade och bygger på forskning och evidens.