Skip to the content
Pilates Complete Education x Improve Educations

Efter att ha undervisat och arbetat med pilates i över 20 år tar populära Pilates Complete ytterligare ett steg framåt och skapar utbildningsbolaget Pilates Complete Education! Först ut är yrkesutbildningen PCE Grund - en modern pilatestränarutbildning med grundläggande pilates-teknik.

Hur startade allt?

Linda Ahlgren och Jasmin Salhi träffades i Kairo 1998, då som professionella dansare. Med en gemensam syn på träning och ett brinn för hur, först och främst, dansare skulle kunna förbättra sin fysiska status påbörjade de sitt samarbete. Det skulle leda till att de började hålla klasser 2001 i Sverige, närmare bestämt på Hagabadet i Göteborg, 2005 kunde de öppna sin egen studio och 2010 hade de blivit så populära att de flyttade in ännu större lokaler på Kastellgatan där de huserar än idag.

”Vi fick höra att det aldrig skulle gå att ta in pilates på en renodlad studio i Göteborg på den tiden. Men nyckeln för oss har hela tiden varit variation, att visa upp bredden pilatesträningen besitter.”

Jasmin Salhi | Grundare Pilates Complete

Hur växte Pilates Complete Education fram?

Linda och Jasmin har under en lång tid sett möjligheter med att lyfta den moderna pilatesträningen så att fler tränare och aktiva i branschen kan få en djupare förståelse och addera kunskap till den de besitter idag.

Det har inte funnits en utbildning med den här typen av helhetsgrepp kring pilatestränaryrket tidigare och vad PCE nu erbjuder är något som återigen fortsätter lyfta och driva tränings-/hälsobranschen framåt.

Pilates Complete har under 10 år bedrivit välbesökta workshops och kurser dit pilatesintresserade från hela världen har kommit för att delta. Så det var bara en tidsfråga innan PCE skulle skapas. 

Nu får de en tydlig avgränsare, där PCE står bakom utbildningar som först och främst riktar sig mot yrkesverksamma och pågår under en hel termin. PC är avsändare av kurser och workshops - som pågår allt mellan halvdagar upp till två dagar.

PCE Grund pågår under en hel termin där online-möten varvas med lärarledda träffar, allt för att ge eleverna en högkvalitativ utbildning. 


Linda Ahlgren under den första PCE Grund 2021

Under utbildningen kommer du genom både praktiska och teoretiska övningar få träna på att utveckla din pedagogiska förmåga och hur du på ett tydligt sätt förmedlar pilatestekniken genom verbal, visuell och fysisk kommunikation. Du får även redskap för hur du bygger ditt varumärke samt får förståelse för vikten av att vara en del av en community.

Linda Ahlgren | Grundare Pilates Complete

Studieplanen är väl genomarbetad och tack vare det får deltagarna mycket tid för både fördjupning och repetition.

Efter att man klarat av utbildning, genomfört trainee undervisning och avklarat examinationen så erhåller man utbildningscertifikatet som innebär att man kan arbeta som ceritifierad PCE-tränare i egen regi, på pilates- eller yogastudio, träningsanläggning och gym.

Vem riktar sig PCE Grund mot?

Pilatesinstruktörer som vill vidareutbilda sig
Gruppträningsinstruktörer
Yogalärare
PTs
Terapeuter
Gemene man för sin egen skull

Nästa start för PCE Grund går av stapeln i Mars 2022 - säkra din plats nu!

"Vi har valt att samarbeta med Improve Educations eftersom de på ett lättillgängligt sätt och med hög kvalitet levererar de grundläggande kunskaper som alla pilatestränare behöver. Innehållet i Improves utbildningar presenteras dessutom på ett snyggt och tilltalande sätt som både förenklar studenternas inlärningsprocess och gör den roligare, vilket våra deltagare uppskattar mycket."

Linda Ahlgren & Jasmin Salhi, Grundare Pilates Complete Education

[Klicka på bilden för att komma till utbildningen PCE-Grund]

När vi på Improve Educations blev kontaktade av Pilates Complete Educations och blev vi mycket stolta när vi erbjöds vara en del av PCE Grund. 

Vi integrerade en av våra utbildningar i PCE Grund - vilket gör att deltagarna får ta del av Improve Educations material när det kommer till anatomi, fysiologi och träningslära. Men helhetsintrycket eleverna får är att de hela tiden går utbildningen hos PCE.

När såhär professionella och erfarna branschkollegor hör av sig. Då ser man till att leverera vad de behöver. Det ska bli oerhört kul att börja arbeta med Pilates Complete. Vi börjar i Sverige och vem vet vilket nästa land blir? :)

- Calle Arnold | VD Improve Educations

About the author

Improve Educations

Improve Educations

Improve Educations är utbildningsbolaget som samlat det bästa från den svenska träningsbranschen. Med erfarenheter från gymkedjor, utbildningsbolag och utrustningsleverantörer har bolaget kunna ta fram moderna och innovativa utbildningar inom träning och hälsa. Utbildningarna är helt onlinebaserade och bygger på forskning och evidens.