Skip to the content

FÖRSTA STEGET MOT LIC. PERSONLIG TRÄNARE

Går du i tankarna om att utbilda dig till Lic. Personlig Tränare eller du kanske redan har bestämt dig och håller på att välja vilken skola du ska gå?

Då bör du titta närmare på Improve Educations väg in i träningsbranschen. För vilken PT-utbildare du än väljer så kommer du behöva lära dig hur vår kropp fungerar och då genom de viktiga ämnena anatomi, fysiologi och träningslära. Det är här Improve Educations är unika, vi erbjuder dig det första steget oavsett vilken PT-utbildare du vill fortsätta hos, förutsatt att de är Frisk-ackrediterade såklart.

Enkelt förklarat

Du börjar med att gå onlineutbildningen Första steget mot Lic. Personlig Tränare. Nu du klarat av utbildningen kan du välja att fortsätta hos samtliga PT-utbildare som har en Frisk-ackreditering (exkluderat folkhögskolorna). Det här betyder att du har studerat det första steget i din egen takt och tack vare Improve Educations samarbeten som kommer du att kunna ta del av erbjudanden som du annars inte har möjlighet till.

Modernt och lättillgängligt

Onlineutbildningen är marknadens mest moderna och allt material är proffesionellt producerat. Jämför gärna med andra onlineutbildningar och se vad du själv föredrar. Istället för långa föreläsningar har vi delat upp utbildningen i över 300 filmer och tillsammans med instuderingsfrågor gör det så att du kan göra allt i din egen takt, repetera så många gånger du behöver och tom läsa igenom materialet samtidigt som du hör din lärare läsa upp det. Just det! Vi glömde nästan säga att varenda film även har undertexter. Med andra ord alla pedagogiska verktyg som du kan tänka dig finns. Det är du själv som väljer vilka som funkar för dig.

INBLICK I UTBILDNINGSMATERIALET

Är du nyfiken på hur det det ser ut? Kolla in de tre filmerna nedanför där Helena berättar om våra olika avsnitt och varför det är viktigt att skaffa sig den grundkompetensen

Muskelanatomi - Skelett och ben, muskler, mjukvävnad och muskellära

Fysiologi - Andning, Hjärtat, Cirkulation, Blodet, Hormoner, Cellen, Energiproduktion, Stress & Nervsystemet

Träningslära - Styrketräning, Uthållighetsträning, Rörlighetsträning & Återhämtning.

 

Rekommenderad studietid är 2-4 veckor på deltid (50%). Studietiden är självklart väldigt varierande tack vare att alla människor är olika och behöver olika lång tid på sig att lära sig saker och ting.

När du väl är har klarat av utbildningen kommer du att få erbjudanden av våra samarbetspartners. PT-utbildare som håller så hög standard man kan i Norden och samtliga är självklart Frisk-ackrediterade skolor. Som grädden på moset kan du spara tusentals kronor genom att gå den här vägen.

About the author

Improve Educations

Improve Educations

Improve Educations är utbildningsbolaget som samlat det bästa från den svenska träningsbranschen. Med erfarenheter från gymkedjor, utbildningsbolag och utrustningsleverantörer har bolaget kunna ta fram moderna och innovativa utbildningar inom träning och hälsa. Utbildningarna är helt onlinebaserade och bygger på forskning och evidens.