Skip to the content

Oumbärlig kunskap

ONLINEUTBILDNING FÖR GRUPPTRÄNINGSINSTRUKTÖRER.
Som Gruppträningsinstruktör har du ett stort ansvar gentemot dina deltagare. Du ska aktivera och motivera dem genom säker, men samtidigt utmanande träning. För att kunna göra det behöver du en teoretisk kunskap om hur vår kropp fungerar oavsett vilken typ av träning du ger dina deltagare. Med andra ord du behöver fatta hur allt hänger ihop för att bli ännu mer säker i din roll som Gruppträningsinstruktör.

De teoretiska områden som den Europeiska organisationen Europe Active satt som standard är något som Improve Educations strikt följer. Det betyder att i den teoretiska utbildningen för Gruppträningsinstruktör får man lära sig om anatomi, fysiologi och träningslära på en relevant nivå.

Det här är teoretisk kunskap, ren fakta som bygger på forskning och evidens. Det betyder att det är perfekta ämnen att studera online. Tack vare att det är on demand så kan du gå utbildningen i din egen takt och repetera hur många gånger du vill. Det ger dig en stabil och trygg grund som du kan bygga vidare på med praktisk kompetens. Samt självklart ännu mer teoretisk kunskap, man blir "färdiglärd"

Enkelt förklarat

Den här utbildningen borde alla som instruerar klasser gå. Det du får lära dig gör så att du enklare kan lära dig de koncepten som du vill hålla klasser i. Samt inte minst ger dig själv en stor trygghet, för dina deltagare kommer att komma till dig med alla möjliga frågor. Många kommer du att kunna svara på andra behöver du hänvisa till någon annan av dina kollegor.

Utbildningen består av tre avsnitt

Muskelanatomi - Utvalda muskler från foten upp till axlarna

Fysiologi - Andning, Hjärtat, Cirkulation & Energiproduktion

Träningslära - Styrketräning, Uthållighetsträning, Rörlighetsträning & Återhämtning.

Lyssna på Helena - din blivande lärare och hör vad hon har att säga

Rekommenderad studietid är 1-2 veckor på deltid (50%)

Det är väldigt vanligt att en Gruppträningsinstruktör vill lära sig mer, fortsätta utbilda sig och i många fall även utbilda sig till Lic. Personlig Tränare. Tack vare att du redan lärt dig mycket om vår kropp kan du smidigt fortsätta med vår påbyggnadsutbildning och på så sätter fortsätter du på din instruktörsresa. När du väl är har klarat av de två utbildningarna kommer du att få erbjudanden av våra samarbetspartners. PT-utbildare som håller så hög standard man kan i Norden och samtliga är självklart Frisk-ackrediterade skolor. Som grädden på moset kan du spara tusentals kronor genom att gå den här vägen.

Nedanför hittar du artikeln om just den fortsättningen - hur du fortsätter utbilda dig och blir Lic. Personlig Tränare.

 

About the author

Improve Educations

Improve Educations

Improve Educations är utbildningsbolaget som samlat det bästa från den svenska träningsbranschen. Med erfarenheter från gymkedjor, utbildningsbolag och utrustningsleverantörer har bolaget kunna ta fram moderna och innovativa utbildningar inom träning och hälsa. Utbildningarna är helt onlinebaserade och bygger på forskning och evidens.