Skip to the content

Början på något nytt!

Improve Educations bildades i slutet av 2018 med visioner om att blir Nordens mest moderna utbildningsbolag inom träning och hälsa. Grundare och VD Calle Arnold kommer från utbildningsbolaget The Academy där han under åtta år utvecklade och var med och bidrog till att bolaget blev marknadsledande bland landets PT-utbildare.

Det var startskottet för Improve Educations. Calle tillsammans sju specialister inom olika områden började skissa på hur de skulle kunna sätta ihop och leverera marknadens mest moderna och lättillgängliga utbildningar. Från början var ramarna tydliga. Det skulle vara teoretiska utbildningar som endast bygger på forskning och evidens. Dvs ren fakta, sådant som människor kan lära sig via digitala kanaler. Första utbildningen som skulle skapas var en grundutbildning i Anatomi - Fysiologi - Träningslära. Kunskap som alla som arbetar i träningsbranschen bör besitta. Innehållet och omfattningen matchades mot Europe Actives EQF Level 4 för att matcha den internationella standard som finns, samt den Svenska marknaden och då Frisk-Almega Friskvårdsföretagen.

Utbildningen skulle produceras både så att gemene man kan köpa den som "stand alone" men också så att andra utbildningsorganisationer (med ett krav på Frisk-ackreditering) skulle kunna integrera materialet i sina utbildningar till t ex. Lic. Personlig Tränare. Kom ihåg, kroppen fungerar likadant oavsett vilken utbildning man går, forskning och evidens går inte att ifrågasätta.

Totalt tog det 14 månader från starten i November 2018 tills att onlineutbildningen var färdigställd. 22 specialister ligger bakom den unika utbildningen. Kvalité har varit ledordet genom hela produktionen och alltifrån ljud och bildupptagning till själva kunskapen är svårtmatchat för något annat bolag inom träningsbranschen.

Improve Educations erbjuder onlineutbildningar inom träning och hälsa. Men vad är definitionen av "onlineutbildning"? Det finns ingen. Därför är det extra svårt för de som funderar på att utbilda sig online, vad kan man förvänta sig? Ska man köpa en bok och svara på frågor online i efterhand? Ska man titta på två timmar lång föreläsning med dåligt ljud eller ska man ladda hem PDF:er och läsa dem på egen hand?

Improve Educations har satt en ny standard som de hoppas fler ska ta efter, t ex så innehåller alla utbildningar videomaterial. 

- Full-HD material
- Undertexter på samtliga filmer 
- Textmaterial för den som vill läsa
- 3D-animeringar anpassade efter utbildningen
- Filmatiserat innehåll för att förenkla och förtydliga

Exempel på hur instuderingsfilmerna ser ut

För att du ska få reda på ännu mer i detalj hur de två olika utbildningarna är uppbyggda så hittar du varsin artikel här nedanför.

About the author

Improve Educations

Improve Educations

Improve Educations är utbildningsbolaget som samlat det bästa från den svenska träningsbranschen. Med erfarenheter från gymkedjor, utbildningsbolag och utrustningsleverantörer har bolaget kunna ta fram moderna och innovativa utbildningar inom träning och hälsa. Utbildningarna är helt onlinebaserade och bygger på forskning och evidens.