Skip to the content

Improve Educations x Tränarakademin

Tränarakademin (tidigare Konditionsidrott) huserar på en utav Nordens mest inspirerande träningsmiljöer, Bosön. De har sedan årskiftet genomgått en stor förändring i både utbildningsupplägg samt visuell look.

På Tränarakdemin utbildar man människor som vill realisera och utveckla sin fulla potential som tränare. Det gör Tränarakademin genom att erbjuda människor en PT och tränarutbildning som går steget länge än den "klassiska PT-utbildningen". Vilket innebär att tränarna inte bara kommer vara redo för gymmen utan även för att kunna att arbeta som tränare utomhus, mot företag och som träningsentreprenörer efter utbildningen. 

"Under utbildningen ger vi också våra studenter kritiska förmågor och kunskaper inom fler områden tex. beteendevetenskap, affärskunskap och kommunikation. Områden som är oerhört kritiska för den moderna och engagerade tränaren men som tyvärr ofta kommer i skymundan hos andra utbildningar. 

En annan skillnad är att vår utbildning innefattar mer praktik än någon annan PT-utbildning både på plats på Bosön men också på riktig arbetsplats. Det här är möjligt eftersom vi numera kan ge en stor del av teoriundervisningen online. På så sätt har vi möjlighet att använda den värdefulla lärarledda tiden på Bosön till att arbeta med mycket praktik och aktivt lärande i olika former.

Att vara tränare är ett hantverk och för att bli en bra hantverkare krävs det många timmar av praktik och upplevelse. Därför har vi sedan ett år tillbaka utvecklat en helt ny pedagogisk modell utifrån den senare forskningen kring inlärning. Den här modellen innebär att vi fokuserar väldigt mycket på att bygga tränarförmågor via ett aktivt lärande tillsammans med våra kunniga lärare. Detta gör inte bara utbildningen roligare för våra studenter utan medför också att de kommer behärska och känna en trygghet i tränarrollen på ett helt nytt sätt efter utbildningen. 

En tredje skillnad som kan vara värd att nämna är att vi som enda utbildning erbjuder olika valbara inriktningar för våra studenter. Som student hos oss har du möjlighet att välja din egna specialisering mot antingen hälsa, styrka/rörlighet eller uthållighet. Följden av detta är att våra tränare redan från dag ett efter utbildningen kommer ha en konkurrensfördel gentemot redan etablerade tränare inom sitt specialområde. Vi har t.ex. många case där våra ny-exade tränare kommit in på en anläggning och direkt blivit den alla rekommenderar för ett visst träningsområde som exempelvis uthållighet, vilket är ganska unikt för en ny tränare utan tidigare erfarenheter."

Vi har valt att arbeta med Improve Educations eftersom de har varit duktiga på att sammanställa och på ett pedagogiskt sätt presentera de grundkunskaper som våra tränare behöver inom Anatomi. Improve har också en väldigt smidig utbildningsplattform som kompletterar vår egna på ett mycket bra sätt. 

- Jakob Dehnisch & Carl Norell - Tränarakademin

Improve Educations är väldigt stolta att få samarbeta med Tränarakademin och ser att det här samarbetet kommer att gynna båda parter en lång tid framöver.

Med Jakob Dehnisch och Carl Norell i spetsen så vet man att det kommer att levereras genomtänkt kvalité och inget lämnas åt slumpen. Man får inte glömma bort att de jobbat med utbildningar under flera år i vår bransch och det finns en anledning till varför studenterna blir framgångsrika efter utbildningen. Tack vare deras uppdaterade utbildningsstruktur öppnades det en möjlighet där vi på Improve Educations såg en möjlighet att kroka arm och när vi börjar diskutera saken föll alla bitar på plats direkt.

- Calle Arnold - VD Improve Educations

Utbildningsmiljö i världsklass

"Det faktum att vi levererar vår utbildning på Riksdrottsförbundets centrum för utveckling ute på Bosön ges studenterna tillgång till en helt unik utvecklingsmiljö och möjlighet till nätverkande med andra tränare och studenter. Genom årtiondena har Bosön fostrat några av våra största idrottsstjärnor och tränare. Att besöka eller provträna på Bosön med dess unika idrottshistoria och toppmoderna utbildningsanläggning är något vi rekommenderar alla."

- Jakob Dehnisch & Carl Norell - Tränarakademin

Vill du veta mer och Tränarakademin och deras utbildningar?

About the author

Improve Educations

Improve Educations

Improve Educations är utbildningsbolaget som samlat det bästa från den svenska träningsbranschen. Med erfarenheter från gymkedjor, utbildningsbolag och utrustningsleverantörer har bolaget kunna ta fram moderna och innovativa utbildningar inom träning och hälsa. Utbildningarna är helt onlinebaserade och bygger på forskning och evidens.