Skip to the content

Improve Educations x Axelsons

Axelsons, ett utav Sveriges största utbildningsbolag i tränings- och friskvårdsbranschen har valt Improve Educations som leverantör av teoretisk grundutbildning i anatomi - fysiologi och träningslära, samt som leverantör av digital utbildningsplattform.

"Det är ett väldigt prestigefyllt uppdrag att få hjälpa till att finslipa och förbättra Axelsons utbildningar samt att leverera vår utbildningsplattform som möjliggör smidiga onlineutbildningar för deras elever. Improve Educations säkerställer elevernas grundkompetens vilket ger ännu mer utrymme för Axelsons att forma och utbilda praktiskt duktiga experter."

- Calle Arnold VD Improve Educations

Axelsons har sedan starten 1962 kommit att bli ett av Sveriges mest anrika utbildningsföretag inom friskvårdssektorn, ett företag som haft nöjet att utbilda ungefär hälften av Sveriges massörer. I och med lanseringen av utbildningen till Lic. Personlig Tränare 2008 togs steget in i träningsvärlden på riktigt, och sedan 2018 görs utbildningen i sammarbete med norska AFPT (en av Europas största PT-Skolor). Detta har gett oss en unik chans att kombinera det bästa från både Sverige och Norge och resultatet är en branschledande utbildning för nya tränare. Ett av Axelsons-koncernens huvudmål har alltid vart att bidra till ett friskare samhälle, vilket är en av anledningarna till att vi lägger ett så stort fokus på att individanpassa utbildningen så att varje elev ska få den utbildning som bäst passar deras förutsättningar och ambitioner. Hos oss får man till exempel en personlig kontakt på kontoret redan vid anmälan så att varje elev har en kontaktperson som redan när de ringer vet vilka de är, man får en gratis hemsida vid examinering så att man redan dag ett kan börja marknadsföra sig på nätet och inte minst erbjuder vi möjligheten att skräddarsy utbildningsupplevelsen genom såväl studietakt som tilläggskurser. 

Optimalt samarbete

"En gedigen teoretisk kunskap har alltid vart en hörnsten för Axelsons, vilket man märker vare sig man utbildar sig inom massage, yoga, medicinsk fotvård eller Personlig Träning. I och med digitaliseringen av samhället och en konstant strävan efter att erbjuda en uppdaterad och modern utbildning började vi leta efter en lösning som var pedagogiskt rätt, men som även höll de högt satta krav vi har på de teoretiska delarna.

När vi hittade Improve Educations kände vi direkt att vi hittat rätt, de har helt enkelt alla delarna. Vi är otroligt imponerade över såväl bredd som upplägg, användarvänlighet och 3D-animeringarna, och känner att detta är en optimal lösning som gör digital undervisning till något bättre, snarare än en inte fullt så bra version av traditionell undervisning."

- Jonathan Fagerlund COO Axelsons PT Education

Arbetsmarknaden för Personliga Tränare

"En av de vanligaste frågorna jag får är huruvida det går att få jobb som PT 2020, och då inte bara specifikt under corona-pandemin. Innan jag började på Axelsons funderade även jag på hur lätt det var att få jobb som PT, men redan första månaden insåg jag att det i dagsläget råder en enorm brist på tränare, inte minst efter att FRISK-licensen infördes som krav på många gym i Sverige och många tränare därmed inte längre har en kvalificerande utbildning. En av fördelarna med att utbildas via Axelsons är inte bara att våra 60 år i branschen gör oss till ett välkänt utbildningsföretag för gemene man, utan det innebär även att vi byggt ett enormt kontakter med nyckelpersoner i branschen. Detta delar vi mer än gärna med oss av till alla elever genom vårt arbetsmarknadstorg där man får kontaktuppgifter till de personer som rekryterar tränare på majoriteten av gymmen i Sverige. Vi erbjuder även en garanterad arbetsintervju i den mån man inte lyckas få det själv, en garanti som hittills aldrig nyttjats. Det är såpass lätt att som FRISK-licensierad PT från Axelsons PT Education få jobb att jag flera gånger i månaden får frågor om jag inte har någon elev som söker jobb, men alltid tvingas svara att i princip samtliga elever som sökt jobb fått det redan innan examinering."

- Jonathan Fagerlund COO Axelsons PT Education

Är du intresserad och vill läsa mer och Axelsons PT Education hittar du allt här:

About the author

Improve Educations

Improve Educations

Improve Educations är utbildningsbolaget som samlat det bästa från den svenska träningsbranschen. Med erfarenheter från gymkedjor, utbildningsbolag och utrustningsleverantörer har bolaget kunna ta fram moderna och innovativa utbildningar inom träning och hälsa. Utbildningarna är helt onlinebaserade och bygger på forskning och evidens.